Seguidors

dilluns, 20 de maig del 2013

VISITA AL CENTRE DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

La setmana passada em van dir si volia  anar de visita amb les alumnes de 4art. d' ESO al centre de Formació Professional d' Andorra per veure les sortides educatives que es poden trobar ,els que vulguin anar el proper curs. L'objectiu és que tots els alumnes de segona ensenyança i batxillerat del país coneguin les branques de la FP, el funcionament i la idiosincràsia del centre. Aquestes jornades estan incloses dins del programa d'orientació de cada centre i permeten que els alumnes coneguin totes les possibilitats que ofereix el país.
Tots estaven molt atents a les explicacions i durant la tarda se'ls va veure contents i interessats en les assignatures i tot el que trobaran si assiteixen.
Dies més tard,el M.I. a anat al despatx de la psicopedagoga per parlar de la visita i per aclarir uns dubtes que tenia. Té bastant clar el cicle formatiu que vol fer,però li preocupa la prova de selecció que es fa ara al Juny i si no es treu el curs fins al setembre si li guardaran els resultats.
La psicopedagoga més tard m'ha dit que parlarà amb els professors i tutor perquè l'aprovin encara que sigui  amb un 5,ja que es un alumne que presenta sempre totes les feines i el seu comportament a l'aula es correcte,però el que li passa és que ja a tocat sostre acadèmicament,està cansat i apàtic i ja no es veu amb cor de seguir, tot i que li hem demanat que faci la última empenta.

Cal potenciar i donar a conèixer l'FP com a via interessant per a la inserció al mercat laboral però també com a passarel.la cap a la continuïtat dels estudis.
Amb aquest objectiu les alumnes de les diferents branques han preparat activitats relacionades amb la seva formació per tal de mostrar la seva especialitat. Aquesta jornada ha estat oberta a l’ensenyament secundari i batxillerat de tots els sistemes educatius del país, així com a particulars i a les empreses que col·laboren de forma activa amb les Estades Formatives dels alumnes.


El 15% dels graduats el 2011 en Formació Professional de Catalunya no ha trobat feina el 2012, enfront del 50% del conjunt de joves d'entre 16 i 24 anys i el 22,16% de la taxa d'atur catalana, segons l'estudi "Inserció laboral dels ensenyaments professionals".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada